Display

In dit hoofdstuk zal ik kort de layout van het display uitleggen. Het display is te zien in Figuur 1. De volgende onderdelen zij  zichtbaar:

  • A: Batterij aanduiding. Met een icoon wordt weergegeven hoe vol de batterij op dit moment nog is. In het geval van een LiPo accu met 3 of 4 cellen, wordt hier ook de gemiddelde cel spanning weergegeven. In dit voorbeeld is de accu dus bijna vol is in de cell-spanning 4.05 V.
  • B: Snelheid in km/u
  • C: Koplamp aanduiding. Voor de uitleg van de iconen zie de uitleg in het hoofdstuk Bediening.
  • D: Achterlicht aanduiding. Voor de uitleg van de iconen zie de uitleg in het hoofdstuk Bediening.
  • E: Cadans in RPM.
  • F: Dit is een debug nummer. Op dit moment geeft die weer dat de software gecompileerd is met de configuratie zoals gebruikt voor de QuatroVelo. Deze ruimte kan makkelijk anders gebruikt worden.

Display_AnotatedFiguur 1: Het display.

Bediening

In dit hoofdstuk beschrijven we de bediening van de VeloPuter. We zullen ons richten op drie onderdelen:

  1. Koplampen
  2. Achterlichten
  3. Knipperlichten

Koplampen

De koplampen worden bediend met de Up/Down schakelaar. Up geeft meer licht, down minder tot de uiterste standen berijkt zijn.

P1240048Geen licht / No lights
↑↓P1240049Dagrijverlichting / Low beam
↑↓
P1240050
Dim licht / Normal
↑↓
P1240051
Groot licht / High beam

Achterlicht

Het achterlicht vervult een dubbele functie. In de eerste plaats is het gewoon een achterlicht. Het achterlicht kan in drie standen staan: gedimd, voor als er een andere fietser vlak achter je moet rijden, normaal en mist licht. Daarnaast fungeert het achterlicht ook nog als remlicht.

Remlicht

Zodra de remhendel in geknepen wordt gaat het remlicht aan.

P1240055Remlicht

Achterlicht

Als de remhendel ingeknepen is kan je met de Up/Down schakelaar de intensiteit van het achterlicht instellen. Dit gaat op de zelfde manier als het instellen van de koplampen.

P1240052Dim licht / Low intensity
↑↓P1240053Normaal / Normal
↑↓P1240054Mist licht / Fog light

Knipperlichten

Links / Rechts

Zodra je de links/rechts schakelaar aanzet zullen de knipperlichten gaan knipperen. Als je de schakelaar direct weer terugzet naar de middenstand dan zullen de knipperlichten een vast aantal keer knipperen (bijvoorbeeld: 4x). Laat je de schakelaar in de uiterste stand staan dan blijven de knipperlichten knipperen totdat de schakelaar terug gezet word. Ondertussen zal het scherm knipperen en de zoemer geluid maken.

Alarm lichten

De alarm lichten worden geactiveerd door de alarmlichten knop in te drukken. Ze worden weer uitgezet door nogmaals op deze knop te drukken. Het scherm zal knipperen, net als bij normaal knipperen, maar ze zoemer blijft stil.

Er is een uitzondering: in versie 1.0 van de Veloputer worden de alarmlichten aangezet door tegelijk de remhendel, up of down en links of rechts aan te zetten. Zodra alle drie aan zijn gaan de alarmlichten aan. Deze blijven aan zolang de links/rechts schakelaar aan blijft staan in een van zijn standen. De rest van de verlichting blijft normaal functioneren.